Resitrix SK W full bond-EPDM op plat dak kledingzaak Labaere Tailors in Zottegem

Resitrix SK W full bond-EPDM op plat dak kledingzaak Labaere Tailors in Zottegem 

Labaere Tailors is een vaste waarde in Zottegem. Van heinde en verre komen hier zowel mannen als vrouwen voor hun ceremoniekledij. Het gebouw waarin de winkel gehuisvestigd is, is modern en vraagt om een kwaliteitsvolle dakbekleding.

 

Kwaliteit + kwaliteit = kwaliteit

Voor het verdichten van de uitbouw van de winkel heeft Labaere Tailors een beroep gedaan op dakwerker Peter D’Hoker uit Zottegem. Voor technische ondersteuning en advies is hij bij de dakspecialisten van VM Building Solutions te rade gegaan. Eenmaal op het dak, werd boven op de chape een VM Building Solutions Alutrix-dampscherm verkleefd. Peter D’Hoker koos voor een PIR-isolatie met een hoge isolatiewaarde. Hierdoor blijft de isolatiedikte beperkt. Daar nog eens bovenop bevestigden de dakwerkers de Resitrix SK W Full Bond met de bijhorende FG35-hechtprimer. Labaere Tailors en dakwerker D’Hoker kozen Resitrix omwille van zijn gebruiksgemak, zijn kwaliteit en zijn lange levensduur. Voor een goede waterkering werd dan weer gekozen voor de duurzame en zelfklevende Resistit E SK EPDM-rubberstroken. De loodvervanger Tradex maakt enkele details waterdicht. De PE-tapbuis en de ronde EPDM-slab zorgen dan weer voor een innoverend, waterdicht systeem.

In totaal beslaat de volledige dakoppervlakte 5 verschillende dakvlakken. Een deel daarvan is omgebouwd tot dakterras met tegels en tegeldragers. Ook zijn er dakvlakken waar als ballast rolgrind werd geplaatst. Een laatste dakvlak werd ingekleed met het kant-en-klaargroendaksysteem Instant Sedum. Deze reeds volgroeide trays kunt u rechtstreeks op het dak installeren en geven onmiddellijk een volgroeid sedumtapijt.

Resitrix SK W full bond voor dak kledingzaak Labaere Tailors in Zottegem

Een waaier aan voordelen bij een groendak

Groendaken hebben tal van voordelen. Ze fungeren als waterbuffer en warmteregulator. Ook zuiveren ze de lucht en zijn ze goed voor het milieu. Hun esthetische aspect spant de kroon. Groendaken zorgen dus voor een gezondere en aangenamere leefomgeving!

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Grootte van de werf

600 m2

Bouwheer

Labaere Tailors

Dakwerker

Peter D’Hoker

Plaats van de werf

Hoogstraat, Zottegem

Type EPDM

Resitrix SK W

Welke isolatie

PIR

Type gebouw

Kledingwinkel