Zonnepanelen en Resitrix®
Wie zonnepanelen op zijn dak plaatst, kiest voor meer duurzame energie en bespaart op de energiefactuur. Voor een plat dak met zonnepanelen is een Resitrix®-membraan als waterafdichting om verschillende redenen een uitstekende keuze.
Waarom Resitrix® voor zonnepanelen?
Eigenaars die investeren in zonnepanelen op het dak, zetten in op duurzame energie en geven graag de voorkeur aan het gebruik van materialen met goede milieuscores. Resitrix®-membranen hebben duidelijke voordelen, onder andere op vlak van circulariteit en levensduur. De levensduur van Resitrix®-membranen is hoger dan die van zonnepanelen. Dat geeft eigenaars de zekerheid dat ze de dakafdichting tussendoor niet hoeven te vervangen.
Bij daken met onvoldoende isolatie mildert Alulon MF Coating de temperatuur van de zon. Daardoor ligt het rendement van zonnepanelen op daken met een Alulon MF Coating hoger.
Resitrix® voor zonnepanelen
Ieder type Resitrix® is geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen. Ontdek de verschillen tussen onze membranen.
Aandachtspunten bij de plaatsing van zonnepanelen
- Dakconstructie
Het is belangrijk om te controleren of die stevig genoeg is om het extra gewicht van de zonnepanelen te dragen. - Oriëntatie van het dak
De oriëntatie geeft aan met hoeveel zonuren je rekening moet houden om zo tot een ideale plaatsing van de zonnepanelen te komen. Voor een optimaal rendement geldt een hoek van 35 graden en een plaatsing in de richting van het zuiden is ideaal. - Dikte van dakafdichting
De vier Resitrix®-membranen zijn 2,5 mm of 3,1 mm dik en beschikken over een interne wapening met glasvezel. Dit wapeningsnet zorgt voor een hoge ponsweerstand. Dit is de weerstand tegen het doorboren van het dakmembraan. Hoe hoger de ponsweerstand, hoe kleiner het risico op perforaties of beschadigingen.
Onze vier tips
Plaats je zonnepanelen op een dak met een Resitrix®-membraan, dan is het goed enkele voorzorgen in acht te nemen.
- De isolatie moet sterk genoeg zijn om de belasting te dragen.
Een extra stuk Resitrix®-membraan onder de steun van de zonnepanelen kan het membraan bijkomende bescherming bieden.
Voor de kabels is het goed om een dakdoorvoer te gebruiken die gebogen is om het risico op waterinsijpeling te vermijden.
De zonnepanelen kunnen niet als ballast gebruikt worden