Resitrix SK W-EPDM op plat dak aanbouw in Drongen

Resitrix SK W-EPDM op plat dak aanbouw in Drongen

Drongen, de grootste deelgemeente van Gent, ligt aan de Leie. In de Mariakerksesteenweg, op een boogscheut van de R4, staat net achter de Record Bank een gebouw dat als aanbouw van de bank dient. Hier geven verschillende organisaties cursussen en opleidingen. Op het plat dak van deze aanbouw ligt Resitrix SK W-EPDM van VM Building Solutions. 

Resitrix-EPDM op privéwoning in Drongen

Als eerste stap vlamlaste de dakwerker een Debobase 4 T/F V50 dampscherm op het plat dak. Daarna kleefde hij er PIR-isolatie op en bracht hij ook een bitumineuze onderlaag aan. Deze dakopbouw werkte hij af met een eindlaag Resitrix SK W-EPDM. De duurzaamheid en de verwachte levensduur van minstens 50 jaar bleken de doorslaggevende factoren om met dit type EPDM aan de slag te gaan. 

Resitrix-EPDM op dak in Drongen

Een arsenaal aan VM Building Solutions producten

Verder werd voor een goede regenwaterafvoer gekozen voor de SITA dakkolk. Deze geïsoleerde dakkolk kunt u in combinatie met het verhogingselement luchtdicht aansluiten op enerzijds het dampscherm en/of anderzijds de dakafdichting. Zijn trechtervorm vergroot de capaciteit om regenwater af te voeren. En vergeten we ook niet de uitzetvoegband Resiflex SK 80een ander VM Building Solutions product. Deze dilatatievoeg bestaat uit EPDM-rubber met cachering in zelfklevende SBS-bitumen en een niet-gewapende middenstrook. Deze middenstrook vangt alle bewegingen van de ondergrond, zoals uitzetten en krimpen, op.

Zijn voordelen? De Resiflex SK 80 kunt u zeer makkelijk plaatsen, de overgangen van platte delen naar opstanden zijn eenvoudig en het regenwater loopt vlot weg.

 

De eigenschappen van Resitrix SK W

Resitrix SK W heeft een toplaag in EPDM-rubber met een intern glasvlies wapeningsnet en een onderlaag in zelfklevende SBS gemodificeerde bitumen. Deze SBS-bitumenlaag zorgt ervoor dat u de Resitrix met hete lucht kunt lassen. De hechtlaag en de bitumenlaag worden zo perfect in elkaar gesmolten waarbij ze een naad vormen met 100 % garantie op waterdichtheid. Vloeit de bitumen uit de naad, dan is de naad altijd perfect waterdicht. Komt een VM Building Solutions instructeur bij u langs op de werf, dan kan hij zeer makkelijk visueel de kwaliteit controleren.

 

10 jaar garantie

Hebt u al gehoord van de VM Building Solutions Warranty? Deze Warranty biedt u tien jaar garantie op het materiaal, op de de Resitrix-EPDM dus. 

Na de dakwerken kunt u de werken laten controleren. Wat u daarvoor moet doen? U contacteert VM Building Solutions en vraagt voor een controle. VM Building Solutions komt daarna bij u ter plaatse en kijkt of de EPDM volgens de regels van de kunst is aangebracht. Heeft de dakwerker bovendien een Resitrix-opleiding gevolgd en is het kwaliteitslabel op de gebruikte rollen aanwezig, dan ontvangt u het Garantiecertificaat

Resitrix-EPDM op dak in Drongen

Opnieuw een mooi Resitrix-project waar VM Building Solutions bijzonder fier op is.

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Bouwheer

Positive Energy BVBA (Zwijnaarde)

Architect

Cruysweegs Halsberghe Architectenbureau BVBA (Gent)

Dakwerker

Van Severen NV (Knesselare)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Gebouw met aanbouw dat organisaties huren om cursussen te geven

Plaats van de werf

Mariakerksesteenweg (Drongen)

Grootte van de werf

151 m2

Welke isolatie

PIR-isolatie