Resitrix-EPDM op plat en hellend dak architectenwoning in Gent

Resitrix SK W full bond-EPDM bekleedt architectenwoning in Gent

In de Perzikstraat in Gent vindt u de prachtige privéwoning van architectenkoppel Jens Waelput en Lien Haemers. R-house - refererend naar zowel “our house” als de “R” van rubber - is een ruime, lichtrijke patiowoning. Voor de bekleding kozen deze twee architecten bewust voor Resitrix SK W full bond

Resitrix EPDM voor architectenwoning in Gent

 

Dakje dakje aan de wand

In 2014-2015 werd deze architectenwoning grondig gerenoveerd. Het ontwerp bestaat uit zwarte volumes met scherpe uitsnijdingen. Dit werd gerealiseerd door  de daken én de gevels af te werken met Resitrix SK W full bond EPDM. De platte en hellende daken bestaan uit een dragende houten roostering, 18 mm OSB3, bitumen-dampscherm, 14 cm Recticel Eurothane PIR isolatie en een volverkleefde Resitrix SK W als eindafwerking. De verticale vlakken bestaan uit een geïsoleerd regelwerk, 18 mm OSB3 en een zichtbaar blijvende laag Resitrix SK W. Het hemelwater wordt via de PE-tapbuizen naar de in het muurpakket verborgen hemelwaterafvoeren geleid.

 

Resitrix EPDM voor architectenwoning in Gent

Resitrix SK W full bond is wortelvast

Naast de lange levensduur, de mooi zichtbare naden en het egale uitzicht, was de wortelvastheid de doorslaggevende reden om voor Resitrix SK W te kiezen. Vanaf oktober 2017 wordt het platte dak afgewerkt met een groendak. De wortelvaste afdichting laat toe dat in de toekomst de hele woning vanuit de patio en daktuin begroeid wordt.

 

Een prachtig resultaat met de wortelvaste Resitrix SK W full bond EPDM.

 

Resitrix-EPDM voor architectenwoning in Gent

 

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

 

Projectdetails

Bouwheer

Architect Jens Waelput & architect Lien Haemers

Architect

Jens Waelput & Lien Haemers

Aannemer

Wesley Hebbelinck (Evergem)

Dakwerker

Wesley Hebbelinck (Evergem)

Type EPDM

Resitrix SK W full bond

Type gebouw

Privéwoning

Plaats van de werf

Perzikstraat Gent

Grootte van de werf

100 m2

Welke isolatie

Recticel Eurothane PIR 14 cm