Resitrix SK W-EPDM op platte daken sociale woningen in Westkerke

Resitrix SK W-EPDM als waterdichte wapening op platte daken sociale woningen

Voor het uittekenen van 36 sociale woningen in Westkerke deed bouwheer WoonWel een beroep op architect Ampe.Trybou uit Oudenburg. Het gewapende en wortelvaste EPDM-dakrubber Resitrix SK W staat garant voor een kwaliteitsvolle dakafdekking en is de ideale keuze voor sociale woningbouw.

Resitrix SK W als waterdichte wapening voor sociale woningen

Resitrix SK W als grote winnaar  

Voor de dakisolatie viel de keuze op Eurothane Silver van Recticel. Voor de dakafdichting gebruikten de dakwerkers Resitrix SK W. Na het proper maken van de ondergrond werd de FG35-primer aangebracht en werd de Resitrix volledig verkleefd.

Resitrix SK W op sociale woningen in Westkerke

Handig in materiaal is handig in de hand

WoonWel koos deze gewapende EPDM met 2,5mm dikte om verschillende redenen. Ten eerste zal een groot deel van de daken later een groendak worden. Om een groendak te kunnen plaatsen is een volwaardig dakrubber met een FLL-keuring nodig. Bingo! De Resitrix SK W is FLL-gecertificeerd waardoor het groendak rechtstreeks op de dakafdichting mag worden aangebracht. Er is geen extra PE-folie nodig. Ook de beste ponsweerstandwaarden en de inscheursterkte van de Resitrix SK W zijn het vermelden waard.

 

Resitrix SK W speelt zijn troeven uit

Ten eerste zijn de naden, door de bitumenrups, heel makkelijk visueel controleerbaar. Ook zijn de VM Building Solutionsproducten Resitrix en Resistit 100% compatibel. De Resitrix-EPDM wordt perfect aangesloten op de Resistit en de Resistit-slabben werden verkleefd met de FG35-hechtingsprimer. Bovendien zijn de binnen-en buitenhoeken eenvoudig plaatsbaar in het opgaand metselwerk. Dit maakt werken met Resistit zeer makkelijk en efficiënt. Maar prijs-kwaliteit zit u met Resitrix ook meer dan goed: alle detailafwerkingen worden uit de Resitrix-rol geknipt, u hebt dus weinig afval. 

Resitrix SK W op sociale woningen in Westkerke

VM Building Solutions Warranty

Het keurmerk “VM Building Solutions Warranty” vormt, in combinatie met de correct gevolgde plaatsingsinstructies, de waterdichte garantie voor een juiste uitvoering van uw platte dak. Een VM Building Solutionscontroleur komt bij u langs op de werf. U zit dus safe en krijgt een garantie op  het materiaal. De plaatsing van de Resitrix werd uitgevoerd door DB Asfalt. Dit bedrijf uit Vichte is vooral actief in Oost-en-West-Vlaanderen en heeft intussen meer dan 20 jaar ervaring in het plaatsen van daken, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Grootte van de werf

2000 m2

Bouwheer

WoonWel cvba (Oostende)

Architect

Ampe.Trybou (Oudenburg)

Dakwerker

DB Asfalt

Ruwbouwaannemer

Damman (Deerlijk)

Plaats van de werf

Westkerke

Type EPDM

RESITRIX SK W (volledig verkleefd)           

Welke isolatie

Eurothane Silver

Type gebouw

36 sociale woningen