Resitrix-EPDM op plat dak hoofdkwartier NAVO in Evere

Resitrix-EPDM op nieuw NAVO-gebouw: een blikvanger van formaat! 

In oktober 2010 werd de eerste steen van het nieuwe NAVO-hoofdkwartier gelegd. De afwerking ervan gebeurt later dit jaar. De nieuwe hoofdzetel zal 250.000 m2 groot zijn en verspreid liggen over verschillende gebouwen. De architecten besteedden bijzondere aandacht aan veiligheid, flexibiliteit, duurzaamheid en functionaliteit. 

 

De NAVO ziet het groot 

De volledige grootte van de Resitrix-werf in Evere bedraagt 45.500 m2 (waarvan 35.000 m2 aan daken). Daarbovenop werd, zowel in het platte vlak als in de opstanden, nog eens 1000 lm aan uitzetvoegen met Resiflex gedicht. Resiflex is een uitzetvoegband gemaakt uit intern gewapend EPDM-rubber met cachering in zelfklevende SBS-bitumen en met in het midden 8 cm ongewapend EPDM.

Voor de dakopbouw werd gekozen voor Foamglas-cellenglasisiolatie met bitumen onderlaag. Aan de opstanden in staal werd de cellenglasisolatie met koudlijm bevestigd. In het platte dak werd de isolatie dan weer aangebracht met warme bitumen. De Resitrix SK W full bond werd volledig verkleefd met de hechtprimer FG35.

NAVO in Evere met Resitrix-EPDM

Eenvoud in materiaal

Bij het NAVO-project kozen ze, naast onder andere geballaste daken met grind, ook bewust voor groendaken. Voor de afdichting van deze groendaken koos men voor de wortelvastheid (FLL-test) van Resitrix SK W full bond. Ook voor het zwembad, de keukens en de technische ruimtes viel de keuze op Resitrix. Een volledige waterdichtheid is én blijft zeer belangrijk. De hellende daken werden met zink afgewerkt. Ook in de goten voorzag men oorspronkelijk zink, maar door de te kleine helling was het uiteindelijk Resitrix SR, met grijze TPE-toplaag, die de klus klaarde. Hoofdaannemer van dit reusachtige project was BAM Alliance, onderaannemer Zolderse Dakprojecten.

 

VM Building Solutions als betrouwbare partner

De samenwerking tussen Zolderse dakprojecten en VM Building Solutions verliep zeer goed: technische vragen werden snel opgelost, moeilijke details werden besproken en geanalyseerd. Er werd altijd onmiddellijk actie ondernomen en afspraken werden ingepland en opgevolgd. Ook over de technische bijstand is Zolderse dakprojecten in de wolken.  “We werden met raad en daad bijgestaan door de ploeg van VM Building Solutions”, aldus Simon Roelants, de verantwoordelijke voor het NAVO-project bij Zolderse Dakprojecten.

OTAN à Evere avec Resitrix EPDM

Wenst u meer informatie over Resitrix-EPDM van VM Building Solutions? Neem dan snel een kijkje op onze Resitrix EPDM-website, mail ons uw vragen via info.be@vmbuildingsolutions.be of neem contact op met uw vertegenwoordiger. Wilt u zelf leren hoe u onze Resitrix-EPDM plaatst? Volg dan snel een van onze bijzonder interessante Resitrix-opleidingen! Schrijf u snel in! 

Projectdetails

Grootte van de werf

45.000 m2

Bouwheer

NAVO

Aannemer

BAM Alliance

Onderaannemer

Zolderse Dakprojecten

Plaats van de werf

Evere

Type EPDM

Resitrix SK W full bond, Resitrix SR SKW full bond en Resiflex

Welke isolatie

Foamglas

Type gebouw

Hoofdzetel, huisvesting, sportinfrastructuur