Opbouw groendak Resitrix SK W

Met een waterdichte dakafdichting mag je geen risico nemen.

"Voor periodes van extreme droogte beschikken we over een enorm groot reservoir dat vooral water uit de Ijzer opvangt," legt Johan Seynaeve uit. "Dat water wordt gefilterd en gezuiverd in onze gebouwen om er drinkwater van te maken. Die ruimtes moeten clean zijn zodat er geen enkel contact met een mogelijke besmetting van buitenaf mogelijk is."

"De integratie met de natuur was voor ons heel erg belangrijk," verduidelijk architect Francis Lambert. "Het complex ligt deels onder een berm en de beide daken zijn groendaken, een intensief en een extensief dak. Toen we bij de bouw kozen voor groendaken moesten we overtuigd zijn van de waterdichtheid en drukvastheid van de dakbedekking en daarvoor kwam enkel cellulair glas in aanmerking."

De Watergroep groendak met Resitrix SK W

Eenmaal dakgroen aangeplant is er 'no way back'

"We opteerden voor de warme dakopbouw," zegt Nico De Meester van Tectum Dekkers"Doordat alles in de warme bitumen is gelegd is er geen enkele mogelijkheid op insijpeling."

"En de waterdichte dakafdichting is bovendien zelfklevend en wortelwerend," vult Sylvie Baelen van RESITRIX® aan. "Dat zorgt ervoor dat het dak gegarandeerd waterdicht is want alle lagen kleven in elkaar. Eens het groendak is aangeplant, is er geen enkele manier om nog bij die laag te komen dus moet er kwaliteitsgarantie zijn."

"De verspreiding van damp in dit gebouw is groot," voegt Frédéric Floss van FOAMGLAS® eraan toe." Waterdichte en drukbestendige isolatie van cellulair glas is licht, enorm sterk en niet gevoelig voor waterdamp. Precies wat hier nodig was want de gezondheid van de mensen mogen we niet op het spel zetten."